По войнишки ще те грабна
и на кол ще те набия!
Не прилича на войника
да е муден в любовта!
Няма друг поет в България,
толкоз силно да обича -
тоз куплет го е написал
или Пушкин, или аз!
Няма смисъл да трепериш,
малка шапчице червена -
и на кръст да те разпъва,
не убива мойта страст.
И когато, изтощена,
се съвземеш, отморена,
ще възкръснеш - по-щастлива,
по-красива и добра!
Щастлив двубой е любовта -
във него няма победен!
Той в равна степен награждава
и този, който побеждава,
и този, който пада в плен!
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados