10.05.2007 г., 12:28 ч.

По войнишки ще те грабна 

  Поезия
669 0 5

По войнишки ще те грабна

и на кол ще те набия!

Не прилича на войника

да е муден в любовта!


Няма друг поет в България,

толкоз силно да обича -

тоз куплет го е написал

или Пушкин, или аз!


Няма смисъл да трепериш,

малка шапчице червена -

и на кръст да те разпъва,

не убива мойта страст.


И когато, изтощена,

се съвземеш, отморена,

ще възкръснеш -   по-щастлива,

по-красива и добра!


Щастлив двубой е любовта -

във него няма победен!

Той в равна степен награждава

и този, който побеждава,

и този, който пада в плен!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??