17 feb 2023, 11:07

По залез сенките са много дълги 

  Poesía » De amor
189 5 1

ПО ЗАЛЕЗ СЕНКИТЕ СА МНОГО ДЪЛГИ

 

И да мълча, и да крещя – все тая.

Да чуе мене кой е пожелал?

Щом мракът слезе в скромната ми стая,

перото ми изпълва се с печал.

 

Вечерям с хляб и сол – достойно,

не страдам без изискани блюда.

Но знам, че нямам никъде пробойна

и мъкна с чест раздрания си флаг.

 

Едва ли има смисъл да пожаля,

или да вия – като бито куче.

Макар животът да върви към залез –

аз още чакам да се случи.

 

Да дойде есен, с пролет да зачене,

да легна в скутите на листопада.

Това, което отлетя от мене,

да лумне в минзухарената клада.

 

И пътят, който някога подминах,

да се източи – тъничък в мъглата.

Постой при мен, преди да си отидеш –

да подържиш ръката ми за кратко.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря предварително на всички, които ще отделят време или само от любопитвство ще прочетат.
Propuestas
: ??:??