ПОБЕДА, ИЗВОЮВАНА С ЛЮБОВ
Не се гневя на чуждите злословия,
защо да нося нечий грехове!
Боли от близост, съчетана със условия
и от "приятели", потайни врагове!
Не ме е срам от истината казана,
срамувам се от явната лъжа,
от зло, което ходи безнаказано
и от бездушие, обхванало света!
Не обвинявам! Всеки прави грешки,
но всеки трябва бързо да прости!
Без оправдания и хитрости човешки,
а със любов омразата да победи!
© Руми Todos los derechos reservados