8 jun 2020, 20:12  

Побързайте, рибари 

  Poesía » Otra
2085 12 42

Нощта се стапя, в бисерната пяна
зора свенливо плува, сред делфините,
заспа Луната - от любов пияна,
онази лятната, сребристо - синята.

 

Проблесна мокра морска раковина,
засвири бризът песен - за сирените,
в далечината гларус бял застина,
понесъл любовта на укротените,

 

вълни, които нежно ваят пясък
и милват плахо с пръстите - девичите
денът изгрява - морско син отблясък,
за влюбените и душите - птичите.

 

Подскача рибка, утро да целуне
и слънце се полюшва, във таляните,
побързайте, рибари, млад е юни,
та морскосиня обич да си хванете.

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Обич в морскосиньо »

1 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??