25 jun 2009, 20:52

Почти библейско 

  Poesía
838 0 10

Аз бях за теб Рогатия, Греха -

онази дива Ябълка проклета.

Със нея изкуших те и сега

разкъсваш ме на хиляди парчета.

 

И неумело със смокинов лист

прикриваш онзи белег на реброто

и със заблудата, че пак си чист,

възкачваш ме на жертвения огън.

 

И всичко в мене, знаеш, прегоря.

Дори не ме боли от празнината.

Изсъхнали смокинови листа

не искам. И избирам голотата...

© Ева Корназова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??