септември 2013 Румяна Славова
Вперила поглед в далечината,
принцесата очаква своя принц...
Не, че не е свикналa
сама да заспива,
но боли я липсващата половина!
А и нали детството
в истории изтъркули се
за оня славен принц -
яхнал белия си кон!
Дето през девет царства ще премине,
принцесата от ламята да спаси...
Безстрашен! А като сюрпри з-
божествено красив!
Бе време в приказка да се превърне
и нейният живот,
за да опита
целувката на вечната любов!
Но нея ламя не я бе пленила.
Дали затуй не идва той!?
Или пък принцът няма кон!?
Не се славеше като най-красива.
Нито пък бе горделива.
Стигаше ù той да е красив,
но по душа...
Ах, в кое далечно царство
се е запилял!?
Може би друга - някоя принцеса,
нейде спасява от ламя!?
А тя чакаше грешния принц
да я спаси от самота...
И какво като беше принцеса,
щом бе тъй тъжен нейният ден
и самотна нощта!?
И вехнеше ден след ден,
като цвете,
попарено от слана...
А и феите орисници къде са?
Онези, дето сбъдват желания
и създават приказен живот!
Май зла орисница я омагьоса
да е все сама...
Или навярно всичко лъжа е!
Бе повярвала наивно
в приказките на мечтател луд!
След дълго чакане,
слънцето на любовта
за нея не изгря.
Най-сетне разбра горката -
всяка жена е принцеса,
очакваща вълшебен сюжет...
Не всички приказки обаче
завършват с happy end!
© Румяна Славова Todos los derechos reservados