Р. Чакърова
Най-страстната от всички страстни седмици...
И всичко е почти обикновено.
Без да броим световните безредици
и туй, че за сезона е студено.
Без да броим, че вече съм погълната
единствено от своите проблеми,
че китките на двора са покъ́лнали,
а малките деца – почти големи...
Къде остана ти...? Нима пропуснах
и теб да спомена? Каква небрежност!
Почти усмивка грейва ми по устните
и цвят разпуква пролетната нежност
и онзи ден, Великият, пристига!
Почти на крак ми иде у дома.
Тогава любовта почти ми стига
и някак си почти не съм сама...
А слънцето оглежда се в очите ми,
на кръст разпъва снощния ми сън
и Бог танцува сред небето с птиците
под песента на вятърния звън...
Лондон, 05/04/2018 ' 11:02
© Rositsa Chakarova Todos los derechos reservados