7.04.2018 г., 2:05 ч.

Почти Великденска песен 

  Поезия » Друга
533 1 1

ПОЧТИ ВЕЛИКДЕНСКА ПЕСЕН 

Р. Чакърова 

 

Най-страстната от всички страстни седмици... 
И всичко е почти обикновено. 
Без да броим световните безредици 
и туй, че за сезона е студено. 

 

Без да броим, че вече съм погълната 
единствено от своите проблеми, 
че китките на двора са покъ́лнали, 
а малките деца – почти големи...

 

Къде остана ти...? Нима пропуснах 
и теб да спомена? Каква небрежност!
Почти усмивка грейва ми по устните 
и цвят разпуква пролетната нежност

 

и онзи ден, Великият, пристига! 
Почти на крак ми иде у дома. 
Тогава любовта почти ми стига 
и някак си почти не съм сама... 

 

А слънцето оглежда се в очите ми, 
на кръст разпъва снощния ми сън 
и Бог танцува сред небето с птиците 
под песента на вятърния звън... 

 

Лондон, 05/04/2018 '    11:02

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??