1 mar 2014, 13:23  

Под коренищата на дъб Земята щом танцува… 

  Poesía
649 0 0

Под коренищата на дъб Земята щом танцува,

прехапала болката и пъпната връв,

от недрата извор избликва, кипи и лудува

с ритъма магичен на горещата кръв.

Когато разярена същността се разбушува,

като всичкото преди Големия взрив

и волята на утвърдените нищо не струва,

когато в единство сърцето с ума се бунтува

и поривът към свобода е мощен, див,

ехтежно гласът на вселенската сила се чува

и изгрява животът - млад, влюбен, красив!

© Росица Танчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??