5 ago 2009, 22:31

Под роклята ми 

  Poesía » Otra
789 0 7

Олицетворение си на небето

и облаците са сгъстени от парфюм,

с когото вечер стягаш ме на канапето

и изгубвам под възглавниците ум.

 

Олицетворение си на земята

от дълбините ù се лее бистрата вода,

от която се напивам в пот облята,

отскубнала снага - от твоята снага.

 

Олицетворение си на морето.

Осоляваш, пръскаш ме със водорасли,

разказваш бързичко за битието,

а тялото ти не престава да ме блазни.

 

Олицетворение си на съдбата

Непредсказуемо владееш островче от мен,

тегнещ в задуха на самотата

и под роклята ми, сделана от лен.

 

11.06.2009

сливен

© Мир Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??