21 may 2013, 10:03

Под слънцето ни нищо ново 

  Poesía
289 0 0

Навсякъде нещата се повтарят...
И в писането мисля е така!
Търгувано е всичко на пазара.
И всичко тук е... "втората ръка".

Не можем колелото да открием.
Ни да открием топлата вода!
Нито да кажем, първите сме ние,
че тука ний сме пъпа на света!

О, всички знаем, ний че сме последни!
Живяли са тук нашите деди!
И шансът ни сега да бъдем предни 
не ни помага, даже ни вреди!

А Слънцето и преди нас е гряло,
Луната е играла със звезди,
и "войнството" на птичките  е  пяло,
посявали са дългите бразди!

Летели са и облаци в небето...
Гордели са се  всички върхове.
И расла е пшеница във полето...
Така е било дълги векове! 

Сега рикавара е нещо важно.
Рикавър тук от всички се твори.
Историята е депо багажно,
и всеки ден я пълним от зори!


 27.04.2012 г.София 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??