Клане.
Подбор по заключение.
Да бъдеш по-добър
в какво.........?!
В това да бъркаш дебелокожието
с лицемерие?!
Ще оцелееш.
Как?
-с преструвки,
със мълчание,
когато викове са нужни.
С глас в пустинята отправен?!
Къде изгубихме пътеките.
Кога решихме,
че по на пряко
пак е същото.
Животът не е математика.
Уж все делим по равно,
а сиромахът си остава сиромах.
И чашата ми до половина пълна е
макар да плащам винаги за две и малко.
Животът е живачна стълбица,
но развалена с времето
-расте тъй както е угодно.
Не с блясъка на слънцето,
а с този на монетите във джоба.
Ще оцелеем!
Нали сме стадо
-един назад,
един напред.
Подбор по заключение
-да бъдеш по-добър
в това да си останеш,
Овцата,
днес и след това.
© Киара Todos los derechos reservados
а с този на монетите във джоба.
Ще оцелеем!"
Аз предпочитам блясъка на слънцето Киара, при подбора явно не ставам за стадото.
Поздравления! Обичам да те чета! Има сила в стиховете ти!