ПОДГОТВЯМ СЕ ЗА ДРУГИ ЕРИ
... дали защото напоследък тотално вече оглупях? –
оная вечер и съседът ме би! – на табла и на шах,
а вчера, като влязох в МОЛ-а, ме гледаха като кретен,
щом купих литър кока-кола, наместо две-три бири кен,
мълвата тръгна в цяла Варна – Валерий хич не е добре! –
дори и майка ми повярва, спря ризите ми да пере,
един клошар на Седма пейка ми каза: – Ти си таласъм! –
то – вярно, че съм куха лейка, но чак пък толкова не съм,
а днеска вестникът написа – Поетът нещо откачи! –
изчезна гъвкавата мисъл от млъкналите му очи.
Подготвям се за други ери! – и знам какво ме чака в тях! –
пак ще съм вашият Валерий! – на стих между сълза и смях.
© Валери Станков Todos los derechos reservados