5.06.2024 г., 14:10 ч.  

Подготвям се за други ери 

  Поезия
167 3 2

ПОДГОТВЯМ СЕ ЗА ДРУГИ ЕРИ

 

... дали защото напоследък тотално вече оглупях? –

оная вечер и съседът ме би! – на табла и на шах,

а вчера, като влязох в МОЛ-а, ме гледаха като кретен,

щом купих литър кока-кола, наместо две-три бири кен,

мълвата тръгна в цяла Варна – Валерий хич не е добре! –

дори и майка ми повярва, спря ризите ми да пере,

 

един клошар на Седма пейка ми каза: – Ти си таласъм! –

то – вярно, че съм куха лейка, но чак пък толкова не съм,

а днеска вестникът написа – Поетът нещо откачи! –

изчезна гъвкавата мисъл от млъкналите му очи.

Подготвям се за други ери! – и знам какво ме чака в тях! –

пак ще съм вашият Валерий! – на стих между сълза и смях.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??