27 may 2012, 17:05

Поет 

  Poesía » De humor
823 0 30

                ПОЕТ

                                        

Наричаш себе си поет.

Мазол оформяш на гърдите.

Плетеш сонет подир сонет,

във разни фикции се вплиташ.

 

Голям си бил! Оллé! Велик!

А всички други – непризвани.

Чертаеш своя звезден пик

върху хартиената мания.

 

Със мисия си бил... Ами сега!

Какво тук някакви си простосмъртни...

Зачеркваш с черната черта

и пращаш ги по дяволите мътни.

 

Вселенски чувства, подмоли мисловни,

похвати, трикове, чалъми...

Невиждани, нечувани, чутовни...

И сюр, и голи по налъми

 

преследват скромния ми ден.

Навират се и в моята чиния.

Поет си бил! Добре де! Добър ден!

... След прочит трябва са се мия...

© Алина Стоянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??