13 ago 2017, 22:37

Поет и поетеса 

  Poesía » De amor
591 0 4

           Поет и поетеса

 

Поетът срещна случайно поетеса,

позна я по погледа и замечтан.

Жена обикновена, дребна, не контеса,

с очи той срещна погледа и прям.

 

Очи красиви, като две звезди в небето,

сега наведоха се срамежливо като тези на детето.

Пое той нежно нейната ръка сега,

а тялото и потрепна като струна една.

 

Дали ги запозна Тя, тяхната Съдба?

Един поет самотен и поетеса сама!

Откъсна цвете и подаде и го с усмивка,

и красотата се допълни с красота.

 

А на небето хиляди ярки  звезди,

направиха ярка за тях нощта.

Ръцете им се вплетоха всякаш в една,

 а устните им се сляха в целувка вълшебна!

 

Поетът и поетеса пишеха сякаш поема любовна,

за мечтите, сърцата туптящи и за Любовта!

© Валентин Миленов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??