Живот като броеница
на святост и грешки -
ти дар си, и огърлица
на суетност човешка!
Искам те навсякъде -
Космоса да украсяваш!
За добро и порядък е -
от зърното да изкласяваш!
За теб нареждам думи,
но не от тях е тъканта ми!
Бръчките ми щом са във албуми -
не си загадка по дланта ми...
© Айдън Софуев Todos los derechos reservados