25 sept 2016, 12:34

Поезия 

  Poesía
281 0 3

Беше камък най-обикновен,
но скулпторът не мислеше така.
Той хвана чук със грапава ръка,
с длетото заработи вдъхновен.

 

Челото му потно заблестя; 
от ударите хвъркаха искри,
дрехата му с пепел се покри,
но ето – гордо се показа тя.

 

Не знам дали в съня си бе видял
това красиво каменно лице,
но милостиво даде ѝ сърце – 
навярно някога я беше преживял.

 

Така с длетото си поезия извая 
от камък прост и най-обикновен,
приседна кротко, горд и уморен,
и се загледа някъде в безкрая…
17. 09. 2016 г.
Русе

© Румен Ченков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??