20 ago 2011, 13:16

Погледни през очите ми 

  Poesía » De amor
1242 0 6

Погледни през очите ми - нежните устни,

закопнели за капчици - пролетен дъжд.

Докосни със ръцете ми - топлите пръсти,

начертали "Обичам те" - в тихата нощ.

 

Погледни през очите ми - твоето тяло.

Виж чертите познати - във мойта душа,

отразени във мен - като миг в огледало

и смекчени от допира им - с любовта.

 

Проникни през ума ми - във твоите мисли,

в твойте думи изгарящи, в твоя копнеж.

И тогава навярно - под звездите сребристи

мойте топли мечти - може би ще прозреш.

 

Ще усетиш защо - все така се усмихвам

и защо вечно търся - твойте нежни ръце,

а душата ми вечер все край тебе притихва

и се сгушва отляво - там, до твойто сърце...

 

Ще усетиш защо - все край тебе се спирам,

запленен от безкрая на твойте очи,

и защо всичко в мен - сякаш бавно умира,

щом усетя в съня си... твойте тихи сълзи...

© Чавдар Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??