28 oct 2009, 12:59

Погребение 

  Poesía
544 0 2

               ПОГРЕБЕНИЕ

 

Над гроба жена ми ще вие като вълчица,

ще захапе със зъби дървения кръст.

На нея оставям дълговете - върволица,

ще почивам аз, под купчината пръст.

 

Децата ще ме преливат с вино и ракия.

Във пръстта приятел ще остави запален фас.

Ще черпят гробари и разбира се - ония,

които на всяко погребение плачат с глас.

 

Ще изкълват лешоядите всичко, оставено за мен.

Последна ще дойде тази, която ме обичаше до края.

Тя своя черен креп ще носи до последния си ден.

Ще гали кръста.

                              ... В отвъдното още я желая.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??