„Чули сте, че е било казано: „Не прелюбодействай.” Но Аз ви казвам, че всеки, който гледа жена, за да я пожелае, вече е прелюбодействал с нея в сърцето си. – От Матея свето Евангелие. 5:27-28
О, Елено, твоята неземна красота разпали война,
безброй герои тръгнаха на бой, с пожелание да те имат.
И Ахил могъщий беше близо да те има,
падна от удар подлий в петата, от стрелата на Парис.
Или Венеро, ти тази, която караш мъжете по жените умовете си да губят,
или ти. Афродито, която в образа на Елена разпали война за твоя прослава!
Но значение все едно има някакво! Венера, Афродита, все едно е –
езическа мръсотия! Слугини на Сатаната!
Нечестивците поглеждат жена с пожелание
и като не може да я имат, озверяват!
Очите им шарят, а те мир не намират, защото Бога не познават!
И похот ненаситна яде ги като червей,
защото не могат да задоволят плътта си греховна
и желанията си нечестиви.
А дори и да се заситят на блудодеяния,
плътта им греховна и нечестива още иска,
копнее за още блудства и неправедност,
защото грехът покой не знай, не знай почивен ден!
15.12.2020
© Йосиф Асенов Todos los derechos reservados