Не съм живял така,
във всяка мисъл устремен,
от всяка дума запленен.
Не съм горял така,
със поглед сластен, помътнен,
от липсата на нощ и ден.
Не съм желал така,
без сили ужким изцеден,
а молещ, все да си до мен.
© Никодим Todos los derechos reservados