18 sept 2010, 16:50

Пожелах за теб звезда 

  Poesía » De amor
917 0 3

 

 

 

Пожелах  за  теб  звезда

 

 

 

Пожелах  за  теб  звезда.

Направо  от  небосклона.

Да  я  поставя  нежно

в  твоята  коса -

като  заслужена

корона.

И  засвети  тя,

към  мен

със устрем  се  понесе.

Падна  в  моите  крака

и всичко  се  разтресе.

Къс  звезден  камък!

Вдигнах  я  в  ръцете

с  нежност,

като  цвете.

Но  как  да  ти  я  дам

без  звездния  ù  блясък -

сам  не знам.

Не  става  за  корона

камък  от  небосклона!

 

© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??