Пожелах за теб звезда
Пожелах за теб звезда.
Направо от небосклона.
Да я поставя нежно
в твоята коса -
като заслужена
корона.
И засвети тя,
към мен
със устрем се понесе.
Падна в моите крака
и всичко се разтресе.
Къс звезден камък!
Вдигнах я в ръцете
с нежност,
като цвете.
Но как да ти я дам
без звездния ù блясък -
сам не знам.
Не става за корона
камък от небосклона!
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Всички права запазени
ако не за корона, за сувенир става.