Покана
Утре вечер в осем
на брега на морето -
там, където
пясък и вода се сбират в едно,
ще има тържество.
Гостите са най-отбрани –
няколко видни рапанa,
два смешника-калкани,
три грациозни медузи,
облечени в прозрачни блузи,
отбор дребни цаци,
десетина криви раци
и една важна акула,
за тържеството дочула.
Ще бъде чудна веселба,
със смях и танци, и игра,
нощта вълшебна предстои -
ще срещнем Слънчо във зори.
Оркестър морски ще свири,
с направени от водорасли лири.
Приготвяй се, при нас ела,
не стои самичък у дома.
Прическа, грим и тоалет –
да бъде всичко, всичко в ред.
А ние тук ще репетираме,
докато гостите събират се,
ще те посрещнем със усмивки,
със музика и светлини –
вълшебна нощ ни предстои.
Бургас, 25.02.-30.06.2010
-----------------------------------------------------
www.spiritofburgas.web244.com
-----------------------------------------------------
.
© Соня Емануилова Todos los derechos reservados