ПОКАНА ЗА ЧАЕНА ЦЕРЕМОНИЯ
Надничайте през тънките завеси на моите отворени прозорци.
Аз мога тънка питка да омеся - за свиден гост или случайни хора.
Надничайте. Живот като по книга: жена ми спи и вдъхва топла вяра.
От топлото ù тяло се надига прозрачно-тънка медоносна пара.
Надничайте, когато ви омръзне животецът - бавачка с нокти мръсни,
и ви измъчва онзи вечен мързел да порастете. Рано или късно.
Надничайте из моите тетрадки. На мислите ми в пъстрите поляни.
Не крия думи, дълги или кратки, тъй както жълъд в детските си длани.
Надничайте. Без нужда и със нужда, от чувства непристойни изиграни.
Една жена внезапно се събужда и тя на чай със мед ще ви покани...
© Ивайло Терзийски Todos los derechos reservados
vyatur13 (Елена
LATINKA-ZLATNA (Латинка-Златна
goredoly (Миглена Цветкова
Izumrudkata (Катя
Ена (Елена Гоцева