Седи народът
хептен изтрещял,
стои си в къщи,
с трепет покера
на политиците следи,
дали днес пода
пак ще е по три,
дали от утре
поне лекарствата
ще може да плати!
Седи народът и мълчи,
изпаднал в ступор
от успехи,
за бъдни светли дни,
веч счита
миналите неуспехи!
Седи и чака
приказен юнак,
в снега да влезе
и да жъне, жъне!
Излишна стана
днешната държава!
Мечтан, прекрасен,
пример стана другата,
оная уж отречена държава!
Седи народът
хептен изтрещял,
седи си в къщи,
с трепет покера
на политиците следи,
дали днес пода
пак ще е по три,
дали утре поне
лекарствата ще
може да плати!
Максим Велков
© Максим Велков Todos los derechos reservados