17.03.2019 г., 17:47 ч.

Покерът на политиците върви 

  Поезия
418 0 1

Седи народът
хептен изтрещял, 
стои си в къщи, 
с трепет покера
на политиците следи, 
дали днес пода
пак ще е по три, 
дали от утре 
поне лекарствата 
ще може да плати! 

Седи народът и мълчи, 
изпаднал в ступор 
от успехи, 
за бъдни светли дни, 
веч счита 
миналите неуспехи! 

Седи и чака 
приказен юнак, 
в снега да влезе 
и да жъне, жъне! 
Излишна стана 
днешната държава!
Мечтан, прекрасен,
пример стана другата, 
оная уж отречена държава!

Седи народът
хептен изтрещял, 
седи си в къщи, 
с трепет покера
на политиците следи, 
дали днес пода 
пак ще е по три, 
дали утре поне 
лекарствата ще
може да плати!

Максим Велков

© Максим Велков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??