Уж беше Марта топла и добра –
цъфтят дървета, птичките долитат,
а бързо заприлича на жена,
която пак за нещо е сърдита.
И заваля студен, досаден дъжд,
живакът в термометъра сниши се,
на зима замириса отведнъж
и всеки който може, вкъщи скри се.
Какво ли я накара да смени
добрата маска с друга, по-сърдита?
Провалът ли на четири жени,
опитващи да правят политика?
Изпрати ги партийният им шеф,
тях, от които нищо не зависи,
с П.П. да договарят Кабинет.
И опитът, логично, провали се.
Тя, солидарна с тях като жена,
намръщи се, а след това заплака.
Но мина ѝ, защото Пролетта,
нов Кабинет не може все да чака.
© Димитър Дунеловски Todos los derechos reservados