2.04.2024 г., 12:00 ч.

Политико-природно 

  Поезия » Гражданска
49 0 0

Уж беше  Марта топла и добра

цъфтят дървета, птичките долитат,

а бързо заприлича на жена,

която пак за нещо е сърдита.

 

И заваля студен, досаден дъжд,

живакът в термометъра сниши се,

на зима замириса отведнъж

и всеки който може, вкъщи скри се.

 

Какво ли я накара да смени

добрата маска с друга, по-сърдита?

Провалът ли на четири жени,

опитващи да правят политика?

 

Изпрати ги партийният им шеф,

тях, от които нищо не зависи,

с П.П. да договарят Кабинет.

И опитът, логично, провали се.

 

Тя, солидарна с тях като жена,

намръщи се, а след това заплака.

Но мина ѝ, защото Пролетта,

нов Кабинет не може все да чака.

© Димитър Дунеловски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??