Полуистория
Полумрак от цветове.
Танцувам в полукръг.
Полупразни редове.
От полупаднали звезди
огрян е полупът.
Полубледи светлини.
Стени полубетонни.
Един-едничък звук
отзвучава пъти милионни.
Полуживот - една втора.
Една втора - полусмърт.
Ето ти го цял затвора.
Тест за съвместимост -
полунещо + полунищо -
рецепта за вечност.
© Мариян Todos los derechos reservados