ПОМОЩНИК
Ех, да мога тези дни
нова работа да хвана.
Та дори и без пари
Баба Марта да ме назначи
за помощник и охрана.
Пълния чувал да нося
по полета и гори.
Мартеници на подноси
за дечица, госпожи.
Нека, нека ми тежи.
Тъй обичам тез' конци,
бели и червени.
Пижо с черните очи,
Пенда с устните засмени.
Хайде, бабо, мен вземи!
За отплата ми дари
само здраве и късмет,
мартеничка закичи
на ревера ми отпред.
Бабо Марто, бързо ме вземи!
© Хари Спасов Todos los derechos reservados