1.03.2024 г., 10:42 ч.

Помощник 

  Поезия
100 0 0

ПОМОЩНИК

 

Ех, да мога тези дни

нова работа да хвана.

Та дори и без пари

Баба Марта да ме назначи

за помощник и охрана.

 

Пълния чувал да нося

по полета и гори.

Мартеници на подноси

за дечица, госпожи.

Нека, нека ми тежи.

 

Тъй обичам тез' конци,

бели и червени.

Пижо с черните очи,

Пенда с устните засмени.

Хайде, бабо, мен вземи!

 

За отплата ми дари

само здраве и късмет,

мартеничка закичи

на ревера ми отпред.

Бабо Марто, бързо ме вземи!

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??