вали в града на хората
любезно подминаващи се
блъскащи се в лактите един на друг
с шумотевица шептене извинявай
„карнавален малък силует”
и повече отколкото успяваш
е повече отколкото да понесеш
дванадесет милиона лакътя
дванадесет милиона извинявай
по Трафалгар скуеър и Пикадили съркъс
казват че вали и парковете като футболни игрища
нямат как къде да те закрилят
само тичаш
или се усмихваш
(не в метрото)
там вали
„поне така съм чувал”
© Питър Хайнрих Todos los derechos reservados
хубав текст.