30 mar 2008, 13:09

***(Поне за ден.....) 

  Poesía » Otra
690 0 2
                        ***

Поне за ден да си затвориме устите
и да оставим слънцето
да си залязва в мир,
небето да си произвежда облаци,
цветята да ухаят на цветя,
пръстта – на пръст
и така нататък,
да не оприличаваме
приличащите си неща,
да им дадем възможност
помежду си да си поговорят,
ако имат нещичко за казване изобщо,
понеже са наивно съвършени
и безстрастни, неграмотни,
а любовта ни вълчи вой е
и страстта е наръч клони,
които се превръщат в пепел.
Да си затвориме проклетите усти
и камшика на езика ни
да не плющи и наранява
въздуха лъчист и всеотдаен.
Поне за ден.

© Константин Делов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поне за ден...
    Много истински стих...!
    Страхотно!
  • "а любовта ни вълчи вой е
    и страстта е наръч клони,
    които се превръщат в пепел."

    Поне за ден да помълчим,
    за да ни каже нещичко природата.
    И ако имаме поне за ден уши,
    които да и чуят болките...

    Поздравления за стиха ти!
Propuestas
: ??:??