Понякога ме вика самотата –
нечуто, ненадейно, настойчùво.
Отваря ми внимателно вратата
към таен път и към огнище живо.
На пламъка му бързам да се сгрея,
да вдъхна мириса на съчки гнили,
в дима безпаметно да се зарея –
свободна и щастлива до безсилие.
И да забравя злобата на дните,
случайните, преодолими грешки,
несбъдването тъжно на мечтите,
нещастията и беса човешки.
А после кротка и въздушно лека
да се смаля – сърдечен удар вляво,
и само моя, истинска пътека
след себе си със обич да оставя.
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados