4 abr 2024, 8:21

Портиерът на Рая 

  Poesía
121 2 4

ПОРТИЕРЪТ НА РАЯ

 

Дано един ден Господ се реши

да ме цани за портиер на Рая? –

да срещам хората с добри душѝ

и с тях да дишам в радостна омая.

 

Да пеят всички ангелчета в хор

и всички птици да им ръкопляскат –

сонм бегълци от мрачния затвор

на свят, лишен от обич, мир и ласка.

 

Да казвам всекиму: – Добре дошъл!

И в праведния друм да го изпратя.

Защото знам какво е – да си вълк.

И колко е красиво! – да сме братя.

 

Да ви обичам! – слънчеви деца.

И нощем от Господнята чат-стая

да ви изпращам светли писъмца! –

без плик и марка с Обич от Безкрая.

 

И Бог ще впише в своя вехт тефтер –

отде дойде ми тоя луд Валерий?

Ще бъда най-добрият Портиер

сред всичките световни портиери!

 

3 април 2024 г.

гр. София, 14, 00 ч.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Пожелавам ти не само в Рая, а и в живото да срещаш само хора с добри души.
  • Красота и любов! Разплака ме...
  • Хубаво е!
  • Защото знам какво е – да си вълк.
    И колко е красиво! – да сме братя.

    Тиха мъдрост и прелестни редове.
Propuestas
: ??:??