ПОРТИЕРЪТ НА РАЯ
Дано един ден Господ се реши
да ме цани за портиер на Рая? –
да срещам хората с добри душѝ
и с тях да дишам в радостна омая.
Да пеят всички ангелчета в хор
и всички птици да им ръкопляскат –
сонм бегълци от мрачния затвор
на свят, лишен от обич, мир и ласка.
Да казвам всекиму: – Добре дошъл!
И в праведния друм да го изпратя.
Защото знам какво е – да си вълк.
И колко е красиво! – да сме братя.
Да ви обичам! – слънчеви деца.
И нощем от Господнята чат-стая
да ви изпращам светли писъмца! –
без плик и марка с Обич от Безкрая.
И Бог ще впише в своя вехт тефтер –
отде дойде ми тоя луд Валерий?
Ще бъда най-добрият Портиер
сред всичките световни портиери!
3 април 2024 г.
гр. София, 14, 00 ч.
© Валери Станков Все права защищены