Моя късна Есен, колко си добра!
Връщаш в мен – Детето, в Златни времена...
Вглеждам се в портрета на една Земя
и тупти сърцето с нежност и тъга!
Колко труд и хубост си вградила ти
в изкласили ниви, в зеленчуков пир!
Младите дръвчета са като моми –
в шарени престилки сбрали плод любим.
Пътят лъкатуши в китните селца...
Кротко се заслушвам в песен на косач.
Някъде в откоса, сигурно лежи
Детството щастливо и брои мечти...
С облачета бели те ще полетят
в чуждите предели или в сбъднат сън!
Ти, вълшебна Есен, имаш слънчев щит,
че в Живота всичко да се вкорени!
Затова обичам творчество с пастел –
с лудите боички, с дарове – безчет!
И сега, когато виждам твоят трон,
с гордост се прекланям пред Земя и Род!
© Маргарита Петрова Todos los derechos reservados
Гласувах. Успех!