Стоиш срещу стъкло,
а гледаш огледало
от камък ли направено е то -
следиш го с твоя поглед - удар на махало.
Дали е камък -
кварц излят върху платно,
в различен цвят менящ се пламък,
в дъга от чувства показва само то едно.
Себе си ли гледаш
или непознато отражение,
друг ли виждаш
или своето въображение?
Дали е камък - да
частици слети от кристален прах,
себе си ли виждаш - да, нима?...
или ярко отражение на своя страх?
Камък, огледало или пък откритие,
пламък, чувства или прикритие?....
© Каролина Колева Todos los derechos reservados