13.06.2013 г., 17:25 ч.

Портрет 

  Поезия » Философска
685 2 8

Стоиш срещу стъкло,

а гледаш огледало

от камък ли направено е то -

следиш го с твоя поглед - удар на махало.

Дали е камък -

кварц излят върху платно,

в различен цвят менящ се пламък,

в дъга от чувства показва само то едно.

Себе си ли гледаш 

или непознато отражение,

друг ли виждаш

или своето въображение?

Дали е камък - да

частици слети от кристален прах,

себе си ли виждаш - да, нима?...

или ярко отражение на своя страх?

Камък, огледало или пък откритие,

пламък, чувства или прикритие?....

© Каролина Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??