14 mar 2012, 12:55

Послание 

  Poesía » Otra
589 0 2

              "Червените ескадрони"                 

 

                    Послание.

 

Щастливци Вий,

            които ще дочакате

                    Времена Нормални!

В тях вече мойте стихове

                     не ще са актуални.

От лимузините си лъскави

         тогаз слезнете

                     и Писаниците ми

                                      изгорете...

Но ПОМНЕТЕ!

     Не забравяйте

         на Ескадроните червени

                                    греховете!

 

Победиха в името 

             на Правда,

                           Обич,

                                      Братство,

но и те затънаха

                  в ламтежа

                                за Богатство.

Управляваха

                  с Насилие,

                                Лъжа,

                                         Измама.

За комунистите

    друг път или пътечка

              до днес май още няма!

 

Във люти битки за "Вся власт"

и кой да бъде най-отгоре

                                            Пръв,

проляха се реки невинна кръв!                              

 

С венци от рими

                 ги увенчаваше Поета.

Във времето си как да разбере,

       че слепи жертви са

             на идеология проклета...

Обрекла океан

       от милиони хора,

              почти цял век,

                    в мизерия да крета...

 

© Петър Петров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря на анонимният оценител за писаната двойка.Тя показва,че един от многото останали по върховете на тая нещастна държава кадри на престъпната "П"артия, се е засегнал.Ударил съм в целта!
  • Истинско откровение!Поздрав!
Propuestas
: ??:??