Ще се видим отново.
Ти достигна безсмъртието...
Че такива поети - не умират така.
Ще се срещнем, Володя.
Ще възкръснеш от мъртвите.
И в това свято безумство
ще ти стисна ръка.
Ти си друга порода -
и смъртта ще измамиш.
Ти ми пя и на мене -
и те помня и аз.
Но не казвай ти "сбогом"
на тез хора смълчани.
Ти бе нашият Ленън.
Тоест - нашият глас.
Ще се срещнем във мислите.
Ще ни гледаш в лицата.
Това не ще се повтори
в твоята руска страна.
Не е всичко безсмислено.
Не е напразна смъртта ти.
Ти стената събори -
таз прогнила стена.
Ти държеше перото.
Беше рицар с писалка.
Онзи строй бе обречен...
Вече край с тази власт!
Ти бе воин срещу злото.
Да си спомним за малко
стиховете ти - вечни -
сътворени за нас.
© Стефан Янев Todos los derechos reservados