Aug 7, 2013, 2:13 PM

Послание 

  Poetry
322 0 0

Ще се видим отново.

Ти достигна безсмъртието...

Че такива поети - не умират така.

Ще се срещнем, Володя.

Ще възкръснеш от мъртвите.

И в това свято безумство

ще ти стисна ръка.

Ти си друга порода -

и смъртта ще измамиш.

Ти ми пя и на мене -

и те помня и аз.

Но не казвай ти "сбогом"

на тез хора смълчани.

Ти бе нашият Ленън.

Тоест - нашият глас.

Ще се срещнем във мислите.

Ще ни гледаш в лицата.

Това не ще се повтори

в твоята руска страна.

Не е всичко безсмислено.

Не е напразна смъртта ти.

Ти стената събори -

таз прогнила стена.

Ти държеше перото.

Беше рицар с писалка.

Онзи строй бе обречен...

Вече край с тази власт!

Ти бе воин срещу злото.

Да си спомним за малко

стиховете ти - вечни -

сътворени за нас.

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??