Мили мои синове –
два сокола млади,
прелетете през морета,
през морета и океани.
Щастие си потърсете-
той светът голям е,
после се върнете
в бащини си двори.
А аз ще чакам тук
във гнездото старо,
нищо, че било е студ,
нищо, че ме е боляло!
© Стефка Брайнова Todos los derechos reservados