В стиховете си картини рисувам,
за живота на хората, за любовта.
Тях аз на мойте българи дарувам,
излезли са направо от моята душа.
И раждат се под перото ми творби,
за лятото, пролетта и студената зима.
За хората, доброто и лошо в тeхните души,
за любовта истинската където я има!
За моят смел народ, за българския род,
за земята българска от Бог благословена!
Редя и пиша слова за нашият славен народ,
един горд народ с история величествена!
А посланието ми е на края на моята творба,
за поуката на младите българи по света.
Да вярват в себе си и да почитат те Бога,
и да не забравят своя род и българската земя!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados