2 may 2019, 19:54

Послание - II 

  Poesía » Filosófica, Odas y poemas
588 7 5

              Бог

               II

Миг съдбовен в ден чудесен –

без дори да се покаеш –

ти напусна Дом небесен,

свят широк да опознаеш.

 

Твоята мечта крилата,

сине мой, на светлината,

пак за дом избра Земята –

родна майка за душата.

 

Тук пристигна на учение,

зло, добро да разпознаваш.

Дар ти дадох – просветление –

как злините да прощаваш.

 

В Моя храм търси опора,

там ще чуваш Ми словата.

Тук ще срещаш много хора

Мен приели във сърцата.

 

Знай за теб е сътворена

Земната духовна школа,

че душа непросветена,

все едно е боса, гола.

 

Имаш помощ на Земята –

верни и добри другари,

с тях споделяй самотата –

хвърляй старите товари!

 

Срещнат ли те тъмни сили,

вярата да ти убият,

вдън земята – под могили,

истината да прикрият...

 

Смел бъди. Не се предавай...

С многото лица на злото

в бой не влизай – отминавай...

Следвай пътя към доброто.

 

Твоята добра надежда

днес отново те обича.

Тя приятели довежда,

светли мисли ти привлича.

 

В срещи с непознати хора,

скри в сърцето си мечтите...

Чужди думи, чути в двора

ти претегляй на везните.

 

Идва влак и заминава...

Път към нищото отвежда...

Пътници се разминават...

Имай вяра и надежда.

 

Тръгвай по пътека своя,

стръмна, тясна е, но края

щом отминеш – зад завоя –

тя отвежда право в рая.

 

31 юли – 27 август 2003

         (следва

 

    

 

 

 

© Иванъ Митовъ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря на Пепи, Гавраил, Ангелче Красимира и Стойчо за коментарите.
    Благодаря и на тези добавили в Любими. Желая ви здраве и творчески успехи.
  • Нравствен кодекс, който носи мъдрост!
  • Иване, при теб винаги е едно светло и камбанено звънко, мелодично и красиво!
  • Един красив полет на мисълта.
  • Като приказка е, толкова мелодично и чисто!
Propuestas
: ??:??