2 dic 2011, 6:31

Последен миг... 

  Poesía
2350 0 3

Очите ясни, сиви, мъртви сякаш,
лицето бледно, бяло е почти.
Остана само ти смъртта да чакаш.
Избледняват всякакви мечти.

Остават ти минути, мигове дори,
но целия живот ти виждаш в тях.
Виждаш стари спомени, игри,
любов и болка, детски смях.

Виждаш всички твои другари
как се смеят с теб щастливи.
Виждаш ти любимия човек,
виждаш ти очите му красиви.

Виждаш всяка капка радост.
Целият живот през теб минава.
Виждаш ти дете във чиста младост
постепенно да потъва във забрава.

Не остана много, сякаш вече идва.
На живота ти му свършва песента.
Но всеки спомен, който си оставил,
ще остане да живее след смъртта.

Очите ясни вече се затварят,
но лицето ти усмивка озарява.
Смъртта посрещаш ти без страх,
че споменът за тебе жив остава.

© Мартин Василев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??