29 ago 2021, 22:12  

Последни щрихи от листопада 

  Poesía » De amor
407 4 5

ПОСЛЕДНИ ЩРИХИ ОТ ЛИСТОПАДА

 

Щастлива бях един сезон.

А ето зимата пристига.

Със сажди и със счупен клон

ме вписва в бялата си книга.

 

Нахлуват първите мъгли –

нахални като градски котки.

Залъгвам се, че не боли.

Но болката не става кротка.

 

Не съм будувала заради теб.

Обичам да беседвам с мрака.

Опърпаното ми небе         

процежда се в дъждовно мляко.

 

Залива с кал и скръб града

и натежава по стрехите.

Ще рухнат ли, дори не знам

и нямам смелост да попитам.

 

Смалявам се до драска дим,

която вече избледнява.

Написах ти прощален стих.

С надеждата да те забравя.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??